Sandacica

Kívülről, de mégis kicsit belülről a politika-közélet-kommunikáció egymásra utaltságáról, fonákságairól. Tabu és pártszimpátia nélkül. Sandacica hunyorogva, de éles szemmel néz és lát. Mint minden, a köz iránt érdeklődő polgár. nem dorombol, de nem is pfújol, karmol. Csak csúnya éji zenébe kezd, ha olyat lát. És hív minden sandacicát, hogy küldje el sztoriját, véleményét, fotóját, videóját - ha olyat lát. Mert sandák lehetünk, de vakok nem! Miááááuú!

Utolsó kommentek

  • rinti: Csak egy ötlet: menjenek a XIII. kerületbe. (2013.05.10. 10:33) Az újabb vereség napja
  • rinti: ez a négy fotó nagyon durva! Sandacica gyűjti ezeket a laptopján?! (2013.04.09. 20:29) A HVG és Népbaszattság, meg a csúsztatás
  • S1234: A Sirály ügye sokmindent elárul a mai magyar társadalomról. Úgy tűnik héber vallási köntösbe bújva már mindent lehet. Nem kell szerződés, hatósági engedélyek, stb... Egy picit nehezen érthető a MAZS... (2013.03.24. 20:30) Miért is lennének egyenlőbbek?
  • rinti: "jön majd a jóm kippur, meg a hanuka is" Akkor Navracsics miniszter úr írjon rendeletet, hogy minden magyarországi köztisztviselő betéve tudja a zsidó naptárat?!? Nonszensz ország. (2013.03.24. 20:30) Miért is lennének egyenlőbbek?
  • szind.bad: A Sirály részéről az antiszemita kártya kijátszása abszolút kontraproduktív, de a Mazsihisz kérelme is. Egy újabb magas labda azoknak, akik szerint a zsidóknak mindent szabad. Bár ki tudja, lehet h... (2013.03.24. 20:03) Miért is lennének egyenlőbbek?
  • Utolsó 20

Kategóriák

Friss topikok

Miért is lennének egyenlőbbek?

2013.03.24. 13:56 S. Cica

Van az úgy, hogy az ember nem kap engedélyt valaminek a működtetésére. Ennek ellenére működteti. Felszólítják, hogy hagyja abba, állapodjanak meg. Füle botját sem mozdítja. Folytatja az engedély nélküli tevékenységet. Megint felszólítják. És ez így megy sokáig. Akkor az ember, ha érzi a végső kétségbeesés erőteljes közeledését, mindent elkövet, hogy ne tegyék ki. Például őszinte tekintettel és búgó hanggal sugallja: ő bizony jóhiszemű, megállapodna, de nem jó neki, amit kínálnak, így sajnos nem áll szándékában semmiféle hivatalos szerződést aláírni. De azért ráadásképpen nem szervez az engedély nélkül üzemeltetett helyen anarchista pancserpuccsot a legnagyobb kormánypárt székházának elfoglalására. Nem vicceskedi el a kerületi önkormányzat kereskedelmi osztálya ellenőreinek azt a tényt, hogy engedély nélkül árul alkoholt. A duma jó (baráti társaság, becsületkassza, adománydoboz ezért nincs számla), csak ebben a szorult helyzetben inkább vérlázító.

Mert az ember nem hiszi, hogy mindent megtehet. Főleg nem úgy, hogy az utcában lévő többi vendéglátós lehetőségeihez mérten igyekszik jogszabályi keretek között, a szerződéseket betartva működni, bérleti díjat fizetni és nem származásával kérkedni.

Mert nem Schönberger Ádámok, akik szorult helyzetükben – mint valami utolsó mentsvár – zsidóságukra hivatkoznak. Meg hogy ez Sirály-bezárás nem más, mint „a gaz hatalom bosszúja, a Lendvai utcai pancserpuccsért” (amit itt szerveztek, de ez most mindegy). Hát nem. Sem a főpolgármester, sem a terézvárosi polgármester nem érdeklődik senki származása iránt. Döntéseiket jogszabályok, szerződések, hatósági döntések alapján hozzák meg. És ebben nem befolyásolja őket, hogy ki zsidó, cigány, rác, tót, román, ruszin, szerb, magyar, vagy éppenséggel muszlim, pravoszláv, görög katolikus, evangélikus, protestáns. Mert nem kirekesztőek, nem faji alapon mérlegelnek, minden vallást és egyházi ünnepet tiszteletben tartanak. Ellentétben Ádámkával.

Tarlós és Hassay tisztelik a pészachot éppen úgy, mint a húsvétot, de nem hajolhatnak meg az önmagát hangzatos ajvékolással előtérbe toló Marom-arcú schönbergerek előtt. Mert miért is legyen a Sirály a kivétel? Ezért?

Nem. Nem lehet. Nem egyenlőbbek senkinél. Csináltak maguknak egy hacacárés ingyenreklámot és világgá kürtölték, hogy ez egy zsidó szórakozóhely, és aki ellene pisszen (szabályok, szerződések, hatósági vizsgálatok ide-oda), az szemét antiszemita.

Csak ez a Marom-arcú hülyegyerek éppen azt felejti el: ezzel a legtöbbet a hazai, tisztességes zsidóságnak árt. 

Akikért állítólag küzd. Persze, csak ha nem megélhetési zsidó a mélyen tisztelt Adósberger, nem egy hoppmester, aki megrendelésre gerjeszti az antiszemitizmust, hogy tessék, minket hogy bántanak. Aki arcával ütlegeli a rendőrtonfát, hogy „na, tessék”.

Szóval: szerződni, fizetni, dolgozni, pénzt keresni – és nem származás mögé bújni.

20120812_134602-1.jpg

De a helyzet fonákságára mi sem jellemzőbb, mint hogy az előremenekülés, a preventív támadás célt érhet. Ha Tarlós és Hassay ragaszkodnak az elvekhez és bezáratják az engedély nélküli szórakozóhelyet, akkor antiszemiták. Ha figyelembe veszik a vallási alapú kérést a széder estre, akkor a szélsőjobb szemében zsidóbérencek. Ráadásul precedenst teremtenek, mert jön majd a jóm kippur, meg a hanuka is. És mindig lesz egy szórakozóhely, amely nem szerződik, vagy nem fizet bérleti díjat…

Mire ideértem jött a hír: "Az ünnepekig haladékot kapott a Sirály."

A kérdés pedig örökre megmarad: miért is???

 

Frissítés!

Zajlik az élet menete. Egy lelkes amatőr fotós küldte el délutáni képeit a Sandacicának a Sirályról még aktuálisabbá téve a kérdést: hol nincs demokrácia? Az engedély nélküli maradásra a Takarodj! az adekvát válasz? Miért nem lehet érvényt szerezni a jognak és a hatósági akaratnak?

Miért? Miért? Miért?

siraly_1.jpg

siraly_2.jpg

siraly_3.jpg

4 komment

Címkék: antiszemitizmus Tarlós István Sirály Lendvai utca Fidesz székház Schönberger Ádám Hassay Zsófia

A bejegyzés trackback címe:

https://sandacica.blog.hu/api/trackback/id/tr295165459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rumini 2013.03.24. 17:06:41

Nem tudom ki és mikor járt arra fele, de hogy nem a kultúra "szaga" csapódott ki az épületből, az teljesen egyértelmű. Alkohol és fű inkább, pedig a hatker nem a zöld területeiről híres... Valaki/k nyilván jól jártak anyagilag a hellyel, érthető, ha nem engedik egykönnyen. Tarlós bá is megmondta ünnep után húzosz kifelé, még jó, hogy a Mazsihisznál van ember aki szombaton este nyomja a melót és leveleket írogat. Azért ez mindenképpen becsületes, remélem értékelik a megfelelő helyen a túlóráját! Van egy raklapnyi evangélikus meg református is a kerületben, kedves Ádám(ok) szeretnének ők is jönni egy kicsit, ha valaki hát te pont lehetnél megértő velük. csak egy kicsit ünnepelnének, vagy nekik nem lehet???

szind.bad 2013.03.24. 20:03:35

A Sirály részéről az antiszemita kártya kijátszása abszolút kontraproduktív, de a Mazsihisz kérelme is. Egy újabb magas labda azoknak, akik szerint a zsidóknak mindent szabad. Bár ki tudja, lehet hogy pont ezt szerették volna.... Hétfőn majd kivonul szépen a Jobbik, meg néhány neonáci ellentüntető, abban pedig nem lesz sok köszönet, se az ünnepelni kívánó zsidó vallásúak, se a Főváros számára.

Tarlós egyébként nagyon méltányos döntést hozott. Valószínűleg az egyetlen lehetségest.

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy az adománygyűjtő ládába dobott sörpénzekkel ki és kinek számolt el? Aki odajárt, mind tudta, hogy ez az egész illegális.

rinti 2013.03.24. 20:30:29

"jön majd a jóm kippur, meg a hanuka is"
Akkor Navracsics miniszter úr írjon rendeletet, hogy minden magyarországi köztisztviselő betéve tudja a zsidó naptárat?!?
Nonszensz ország.

S1234 2013.03.24. 20:30:32

A Sirály ügye sokmindent elárul a mai magyar társadalomról. Úgy tűnik héber vallási köntösbe bújva már mindent lehet. Nem kell szerződés, hatósági engedélyek, stb... Egy picit nehezen érthető a MAZSIHISZ beavatkozása az ügybe, hiszen egy komloly szervezet miként adhatja nevét - általa ismerten is - jogszerűtlen helyzet fennmaradásához??? Persze érthető az összetartozás éreztetése, de talán nem így kellene ezt megmutatni. Mielőtt bárki kitalálná: nem vagyok rasszista, se "fél" vagy "neo"náci de még csak Hitler neve sem kedves számomra. A kialakult helyzet azonban megkérdőjelezi előttem a tiszta értelemben vett vallásszabadság/vallásegyenlőség kérdését is. Vajon ugyanez lett volna a következmény, ha éppen nem a levantei térségből származtatott "Ádám/Marom" szervez engedélyek nélküli bulit?
süti beállítások módosítása